tisdag 2 februari 2010

I väntan på bebis

Nu har jag bestämt mig för att det är slutjobbat för min del - innan förlossningen. Kristoffer har tyckt att jag borde varit hemma ett par veckor tillbaks på grund av att jag får SÅ ONT i kroppen efter varje arbetspass, även fast jag är på den "lugna" avdelningen där det är 3 mindre boende och alltså väldigt lugnt. Men nu är det en ny månad och nya boenden flyttar in, det kommer alltså bli på tok för tungt för mig. Det är bara när jag varit på jobbet som jag får känningar av min foglossning har jag kommit på. Jag vill kunna njuta av den sista tiden, det är inte långt kvar nu, och dras med onödig värk är inte värt pengarna. Hur många gånger i ens liv är man gravid liksom? Jag NJUTER! Har även läst mycket om att det är bra att vara hemma ett par veckor innan förlossningen för att förberea sig & hemmet inför den stora dagen och det nya livet :)

Glömde berätta i förra inlägget att barnmorskan vi var hos igår bokade in en till tid (för den vi hade inbokad är om 19 dagar, lite för långt tyckte hon). Då är våran barnmorska tillbaks efter sin semester och magen ska mätas av henne för att se att den växer som den ska. Har tänkt endel på det FAST barnmorskan sa att det var helt normalt att kurvan kunde avvika lite när någon annan mäter... ja jag är ju som jag är ;) Det ska iaf bli skönt att få komma nästa Onsdag och förhoppningsvis är kurvan där den ska igen.

4 kommentarer:

 1. Hej gumman!
  Det är så dumt när dom går på semester hux flux. (Fast det är klart att dom ska ha semester dom med som vilken som helst!) Kommer ihåg när jag väntade Emil.. då hade mitt SF-mått helt plötsligt vuxit 4 cm på 1 vecka!! Det är säkert i sin ordning stumpan! :)
  Vad bra att du ska vara hemma nu, då kan vi ju boka in en dag PÅ RIKTIGT då vi kan ses :)
  KRAM /Jenny (Spillerill)

  SvaraRadera
 2. Var inte orolig Anna, jag vet inte hur många ggr som mitt SF mått med Melle dalade låg under kurvan hela tiden och det såg ut som en berg-och dalbana (fast det var samma barnmorska som mätte varje gång). Du ska se att det är i sin ordning nästa gång du går dit!! Kram Hedvig

  SvaraRadera
 3. Tycker absolut att man ska sluta jobba och gå hemma några veckor innan bf.. Det är helt klart värt det :) Man behöver ta det lugnt och pyssla med lite saker hemma inför bebisens ankomst :)

  SvaraRadera
 4. Tack för lite lugnande information :) Verkar som det är ganska många som varit med om det när man hör sig för.
  :)
  Kramar Anna

  SvaraRadera