fredag 19 mars 2010

Barnmorska, ultraljud & vattengympa

Idag hade vi tid hos barnmorskan igen. Tyvärr kunde inte Kristoffer följa med så jag gick själv. Alla prover såg bra ut som alltid. Magen växer som den ska, sf måttet följer sin kurva mycket fin. Idag låg det på 35 cm. Hjärtljuden varierade fint mellan 135-140 ungefär (pojke?).

Sen skulle hon känna hur bebisen låg, om huvudet var fixerat eller inte. Hon tyckte det kändes lite snett, så jag fick göra ett ultraljud så hon skulle kunna vara säker på hur bebis låg. Allt såg bra ut, bebis låg med huvudet neråt men tittade lite åt sidan, men hon trodde att snart skulle bebis vända sig med ansiktet neråt och toppen på huvudet fram (så som den ska komma ut). Jag såg bebisens ansikte och ÅH va söt, såg en söt liten näsa, en liten pussmun och ögon :) Dock var det väldigt svårt att se. Snabbt som attan drog hon runt på magen så vi inte skulle skymta nått kön, vilket vi inte gjorde heller. :)

Nu är det bara att vänta på att den lilla vill komma ut och hälsa på världen.

Fick även information om att RS-viruset härjar så nu är det besöksförbud i Nyköping på förlossningen samt BB, och att vinterkräksjukan har börjat igen. Så jävla typiskt. Jag hoppas verkligen inte vi men framförallt inte bebisen blir smittad. God handhygien var viktigt. Men även att inte ta hit en massa besök efter förlossningen. Det räcker gott och väl med våra familjer, men hon uppmanade även där att handtvätt och/eller handsprit skulle vara nödvändigt när vi får besök, och att inte släppa in någon som nyligen varit eller är sjuk, förkylning som annan sjukdom.

Nu ska jag lägga mig och vila lite. Är helt matt i kroppen efter ett skönt gravidvattengympa pass.

1 kommentar:

  1. söta anna! Jag vet de redan (: Men va tvungen att sätta på strumporna på golvet efter en dusch idag. Men kändes bättre idag när jag hade tagit en tablett (: Kram

    SvaraRadera