måndag 15 mars 2010

Bebis egna lilla säng


I Lördags fixade jag med bebis säng. Satte dit spjälsängsskyddet samt la ditt den tjocka madrassen. Spjälsängsskyddet var inte det lättaste att få till snyggt. Jag hade tvättat och tumlat det innan i och med att det var nytt (det stod att man kunde tumla) men när vi skulle få dit de satt snörena som skulle knytas på fel ställen (det hade krymt). Vi fick helt enkelt ta tag i var sin ende och DRA. Efter mycket bök blev det riktigt snyggt och mysigt. Madrassen la jag dit för lite vädring :). Nu är det bara bäddmadrassen, plastad fotté samt lakarn/påslakarn som ska dit. Kommer bli så fint.

Har ni haft eran nyfödd i egen säng eller i eran säng på natten? Mycket prat om plötslig spädbarnsdöd om man har bebis i sin egen säng, men även att man ska knyta an till sin bebis och ha bebisen nära - dag som natt. Tror man helt enkelt får känna efter själv vilket man tycker känns bäst.

4 kommentarer:

 1. Jag hade Havanna brevid mig. Plötlig spädbarnsdöd, mjaaa. Det är mycket prat, men det är ju så otroligt sällan det faktiskt händer. Tror bebisar dör oftare av andra anledningar isf faktiskt. Om du vill va en pigg och alert mamma är det att rekomendera att ligga brevid, smidigt under nattamningen :)

  SvaraRadera
 2. Grattis till tillökning inom kort :) För att undvika plötslig spädbarnsdöd skall bebis ligga svalt, hellre sval än varm! Nej, daniela, plötslig spädbarnsdöd är vanligare än man tror, ungefär 40 fall per år bara i Sverige. Ett tips är att ha spjälsängen nära och låt bebis ligga i egen säng. Har själv två pojkar, 2,5 år och 5 månader. Lycka till, Kram Alexandra (klasskompisar 1-6)

  SvaraRadera
 3. Jag har spjälsängen precis sidan om mig så jag kan bara sträcka in en hand och ta på honom om han gnäller och är lite orolig.
  Brukar lyfta över honom till mig tidigt på morgonen så sover vi en stund tillsammans.
  Hade inte vågat ha honom i vår säng hela natten.. Jag hade nog inte kunnat sova ordentligt.. hade varit rädd att krossa honom.. Plus att det lätt kan bli för varmt för den lille.

  SvaraRadera
 4. Tack för att ni delar med er :).
  Vi har sagt att bebis ska få sova i sin egna säng som står precis bredvid våran. Känns lite läskigt om man skulle rulla på bebis samt att det eventuellt skulle kunna bli för trångt och varmt för bebisen. Men en liten eftermiddags lur på överkastet lär det nig bli :)
  Kramar Anna

  SvaraRadera