tisdag 30 mars 2010

Den första tiden med Lowa


Igår ringde det på dörren. Det var ett blommogram till mig och Kristoffer. En superfin maffig bukett från Lowas farmor och farfar. Det är alltid roligt att få blommor, och en sån här bukett får man ju inte var dag.

Idag var det dags för den andra läkarundersökningen för Lowa. Den första gjordes i nyköping på BB. Där konstaterades det att bebisar inte får gå ner mer än 10% av sin födelsevikt (Lowa vägde 3370 g vid födseln) och vid första läkarundersökningen hade hon gått ner till 3210 g (det var alltså bra). Idag var det som sagt dags för den andra. Jag hoppades innerligt att hon gått upp i vikt, det är ju det bästa tecknet på att hon får i sig mat och att jag har tillräckligt med mjölk. Och ja - hon går stadigt upp. Nu väger hon mer än sin födelsevikt och det var riktigt bra. 3400 g väger våran lilla tös nu.

Allt funkar fint här hemma. Det är väldigt mycket mat och snutta som gäller, men även sova är en favoritsyssla. Jag fattar inte riktigt vart tiden tar vägen här hemma. Vi gör inte något speciellt förutom är med våran prinsessa, och vips så har hela dagen gått. Man glömmer liksom bort att äta ibland. På tal om mat - jävlar vad hungrig man blir av att amma. Galet!
Hände en liten olycka idag förresten. Lowa låg och luftade rumpan och då passar hon såklart på att bajsa lite också (det är ju skönast att bajsa i det "fria" än i en varm och instängd blöja) och stackars Kristoffer får lite bajs i munnen. Haha, mycket kan hända när man har en liten :)

Är så glad att Lowa kan sova i sin egna spjälsäng som står precis brevid våran vid min sida (vi ville vänja henne vid sängen direkt, pga ökad risk av plötslig spädbarnsdöd om föräldrar och barn sover i samma säng). Det är bara att ta upp henne när hon börjar gny och det är dags för mat. Men på morgonkvisten tycker både hon och jag om att ligga tett intill varandra och snosa lite till. Det är ju bara SÅ mysigt.

3 kommentarer:

 1. Hej Anna & Grattis. Änglaklockasmycket du hade va så himmla fint, vart köpte du ditt?

  Kram

  SvaraRadera
 2. Tack :). Jag beställde det från nätet. Lyckades klicka mig in på en sida där okända personer får lägga upp sina hemmagjorda saker som man kan köpa, allt frn smycken till tröjor. Tyvärr kommer jag inte ihåg adressen då jag på nått vis lyckades komma in dit.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Det är inte klokt så hungrig man blir av att amma.. Jag äter hur mycket som helst :P

  Ja, visst är det mysigt att plockan upp den lille på morgonen och ligga och mysa nära nära varandra :)

  SvaraRadera