onsdag 24 mars 2010

På gång?

Det började igår under dagen med att jag hade känslan av mensvärk hela tiden. Kvällen kom och det gjorde ondare, tog en varm dusch som lindrade lite men sedan kom känslan tillbaks ganska direkt efteråt. Fick skön massage av Kristoffer i ryggslutet. Vi la oss i soffan för att kolla på nya Wallanderfilmen som Kristoffer laddat ner åt oss, och flera gånger under filmen fick jag som "värkar". Lika så under natten, så har inte alls sovit lika många timmar som jag brukar.

Vaknade halv 5 av att "värkarna" kom med ca 15 minuters mellanrum och de höll i sig i cirka 30-45 sekunder. Det gjorde ont, men inte ONT. Lyckades efter 1,5 timme somna om igen, och när jag vaknade vid 7 så gjorde det fortfarande ont lite då och då.

Dags för frukost - och de onda som kommit flera gånger tidigare försvinner och kvar finns bara den "så kallade" mensvärken som känns längst ner i livmodern samt bak i ryggen. Besvikelse från min och Kristoffers sida. Det kändes verkligen som det var på gång där i natt.

Nu har jag varit igång och "värkarna" är tillbaks. Har inte riktigt tagit någon tid hur ofta de kommer, men dom finns där. Tror jag befinner mig i "latensfasen" som kan pågå i upp till flera dygn för förstföderskor. Jag HOPPAS det sker nått snart. Tänkte lägga mig i sängen och vila/läsa lite så får vi se hur detta yttrar sig. Bara det inte är förvärkar som spökar för mig. Men håller det i sig så här länge? Ingen aning! Den som lever får se :)

7 kommentarer:

 1. Spännande :D Hoppas det snart startar på riktigt!

  SvaraRadera
 2. Spännande!!

  De säger att Latensfasen är lång för förstföderskor men för mig gick det snabbt! Hoppas att det är så för dig med.

  Nästa gång du skriver här vill vi höra att du fått din bebis :)

  Kramar

  SvaraRadera
 3. Hej Anna
  Jag tror det är dags på fredag. / pappa
  Kämpa på sen sister / Emma

  SvaraRadera
 4. Men oj vad spännande!!
  Hoppas allt går bra! Tänk på att lyssna på kroppen och fokusera på att varje värk är ett steg närmre bebis :-)

  KRAM

  SvaraRadera
 5. Oh va spännande! jag håller tummarna att det är på gång på riktigt! Lycka till när det väl är dags!
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Grattis till det lilla underverket, nu är jag såklart nyfiken på vad den lilla prinsessan ska få för vackert namn. Och stort grattis till er nyblivna föräldrar.

  Hoppas innerligt att förlossningen gick bra, utan några allvarligare komplikationer.

  Kramar!

  SvaraRadera