måndag 26 april 2010

Bakterier i bröstet


Mina finaste, mina älsklingar!

Vilken underbar vårdag vi har idag. Solen skiner och det ser verkligen ut att vara varmt (har inte kommit ut än). Lowa blev lite ledsen på förmiddagen, som hon brukar bli vid den tiden, så jag försökte få henne att somna och då är det bästa medlet vagnen - hon somnar som en stock. Då passade även jag på att sova - behövligt.

Vaknade av att barnmorskan ringde. De hade fått provsvaren på mitt bröst. Det var bakterier som hon trodde, så det är därför pencilinet fungerat som det skulle. Det röda ömma är borta, men såret på bröstvårtan är fortfarande kvar, dock mycket mindre än förut. Jag smörjer och luftar så mycket jag kan, att det aldrig vill ge sig. Jag kan iaf amma på båda brösten igen, utan att jag skriker av smärta, så absolut på bättringsväg, nu gör det bara ont när hon suger tag.
Va mycket krångel det kan medföra när man ammar egentligen - och det är inte många som pratar öppet om "svårigheter". Men när man själv berättar för andra kommer det fram att det är väldigt vanligt med någon form av besvär när det kommer till amning.

Idag kommer mamma hit efter hon slutat jobba. Hon har lovat att köpa mig en amningsbh, så snällt av henne :) Behövligt då jag bara använder 1 (den som köptes på ullared, SÅ bra), så när vi har tvättid åker den med och då använder jag den värdelösa från H&M. Tänkte kolla in Lindex utbud av amningsbhar, har hört att dom är bra.

Min älskling slutar jobba 14 idag. Vi ska gå på en långpromenad samt en sväng till Willys för storhandling.

Ha en underbar dag!

1 kommentar:

  1. Aj då.. men skönt att det blivit bättre. Ja, det är väldigt vanligt med nån form av problem vid amning. Mjölkstockning verkar jag lätt få, så där får jag passa mig. Tack o lov har jag helt sluppit såriga bröstvårtor och det har aldrig gjort ont när jag ammat, trots mjölkstockningen.

    Använder också bara mina Ullaredsbehåar.. har två stycken dock ;) .. Men på torsdag får jag två till! :D Beställde av min arbetskamrat som va i Ullared nyligen.

    Kram

    SvaraRadera