måndag 5 april 2010

Sårigt bröst

Fan så ont det gör med såriga bröstvårtor. Det är nått av det jävligaste jag varit med om - galet. Ringde BB hemvård imorse då jag inte stod ut länge, så nu har vi fått en tid till imorgon. Det var igår som det började göra ont och bli sårigt, men bara på ena bröstet. Men de flesta bebisar har ju ett favoritbröst. Våran lilla tös är verkligen snuttig av sig, och vill gärna ligga vid bröstet mycket och länge. När kan man börja med napp egentligen? Det sägs att det kan bli problem med amningen om man börjar för tidigt.

Typiskt att allt detta händer när det är röd dag och alla Apotek är stängda. Barnmorskan tipsade om att införskaffa en bröstpump - vilket märke är bäst?

5 kommentarer:

 1. amningsnapp räddade mina såriga bröstvårtor! Men man ska inte använda det längre än nödvändigt eftersom det då kan leda till mjölkstockning. kan trösta dig med att det kommer bli bättre även om det känns avlägset när man sitter där.

  SvaraRadera
 2. Jag har en toppen bra salva mot såriga bröstvårtor, Melle sög bort all min hud på bröstvårtorna (ajajaj). I alla fall så heter salvan purelan 100 (tror jag) och finns att köpa på leksaksbutiken i stan (den enda som säljer den) och den är så bra för den är naturlig så det gör inget att man har den samtidigt som bebis ammar. Annars om du vill så kan ni få komma idag och hämta salvan jag har här hemma (jag behöver ju inte den). Kram Hedvig

  SvaraRadera
 3. Du kan börja med napp så fort amningen funkar. Vi plockade fram nappen direkt när vi kom hem från BB.

  Såriga bröstvårtor låter inget vidare :/ Har hört att det är väldigt vanligt, men tack o lov slapp jag det.

  Badade Leon på sjukhuset innan vi åkte hem, sen badade vi honom hemma efter en vecka.
  Det går bra att bada även fast navelstumpen är kvar..
  Men visst är det fritt fram för er nu :) Det är så mysigt att bada! En gång i veckan badar vi Leon nu.

  SvaraRadera
 4. Veronica Pedersen6 april 2010 kl. 22:40

  Hej Anna!
  Använd napp! Annars kommer du få sitta och amma dygnet runt. Dem små liven är ju så snuttiga, trota att dem inte är hungriga :)

  Ett tips bara! Kram Veronica

  SvaraRadera
 5. Vi gav Minna napp väldigt tidigt.. Hon ville ju snutta hela tiden i början och det går ju inte att sitta och amma hela tiden. Inte med såriga bröstvårtor i alla fall.. :-)

  SvaraRadera