måndag 3 maj 2010

Värker i mammahjärtat ♥

Det värkar SÅ i mammahjärtat. Vår lilla tös är nämligen väldigt ledsen om kvällarna, så ledsen att vi inte kan trösta henne. Vi försöker med allt. Närhet - mat - byta blöja - rapa - bajsa - gosa, och så allt en gång till...

Börjar därför bli riktigt säkert på att det är magknip lillan har. Så funderar lite på det här med magdroppar, och vilken sort. Vi ska till BVC imorgon så får ta upp detta med henne och se vad hon tycker.

Är sugen på att prova Sempers magdroppar. Har läst en hel del om de här på nätet och dom verkar funka väldigt bra för många andra. Minifom verkar också bra, men har läst lite mer negativt om dom.

Och så det här med mängden. 5 droppar sempers magdroppar per dag, eller 10 droppar minifom vid varje måltid. Måsta ju vara mycket smidigare med 5 om dagen. Men som sagt, får ta och rådfråga BVC imorgon. Nu sover tösen så dags för mig och Kristoffer att krypa till kojs också.


5 droppar per dag


10 droppar vid varje måltid

Nån av er som provat dessa droppar, och isf - hur funkade det?

Godnatt!

11 kommentarer:

 1. Vi hade minifom, och.. ärligt talat så vet jag faktiskt inte om dom hjälpte sådär jättemycket. E hade magknip i flera veckor.. :s Nu vet jag inget om dom andra dropparna, men jag tänkte iaf dela med mig av minifom-erfarenheten! :)
  Puss på dig stumpan!
  /Jenny N

  SvaraRadera
 2. Vi provade sempers först, just för att vi tyckte det verkade smidigast. Men de hjälpte inte alls. Däremot har minifom funkat bra för oss. Vad jag har förstått kan man aldrig veta innan vilket som kommer funka utan det är bara att prova sig fram.

  SvaraRadera
 3. Leia hade jätteont i magen när hon var runt 1 månad och då sa bvc att vi skulle ge henne Magdroppar. Och snabbt som tusan gick det över! :) Om det nu berodde på magdropparna vet jag ej men vi har inte vågat slutat än :) hehe

  SvaraRadera
 4. sv: Sempers magdroppar, från Apoteket! :)

  SvaraRadera
 5. sv: Vi blandar dom i maten varje morgon. Vet inte när man ska ge dom men vi har gjort det till en vana att ge det i dagens första flaska :)

  SvaraRadera
 6. sv: Det gick väldigt snabbt, vi behövde inte vänta på resultatet :)

  SvaraRadera
 7. Hej igen stumpan!
  Ja, det får nog tammetusan bli den ljusa mattan! :) Jag vill flytta NUU!! Inflyttningsdatum är 1 Juli, men vi fick flytta innan om vi ville - kruxet är ju det att vi har 3 månaders uppsägningstid på våran hyresrätt.. och de som får flytta in här får flytta in 1 augusti, men självfallet innan om vi kommer överrens. Annars blir det ju en extra hyra för oss. :( Vi får iaf redan nu börja flytta över saker i nya förrådet, vilket är helt perfekt. Är i rensartagen och vill få bort så mkt skit som det går INNAN vi flyttar!!

  Koliken försvann på E bara sådär.. vilket var jäkligt skönt! Att åka bil fungerade suveränt! Ut o åk mitt i natten.. hehe :) Annars så satt vi i soffan och guppade på oss själva (inte på Emil), då var han nöjd. Ganska hårt också. Ett annat tips du kan prova är att införskaffa en babysitter med vibration. Det kan vara jätteskönt för magarna - dock dyra. Kanske du har nån vän som har en sådan.. då kan du ju bara testa o se om det hjälper... Annars, vagnen över trösklar. Ammar du helt?
  Det är verkligen en konst med första barnet - med "facit" i hand. Otillräckligheten ger sig till känna många gånger. :s Man får sitt barn och sedan ska man ta hand om det - utan något som helst facit. Jag brukade tänka - när det är som värst - TÄNK om vi fått tvilligar. Din mamma måste vara värsta stålkvinnan!! :)
  Kramar till mamma Anna och en puss till sötaste Lowa! Hälsa pappan också! :) /Jenny

  SvaraRadera
 8. Justdet Anna, jag glömde tipsa om en sak. Bada! Tycker hon om det? För det kan vara jätteskönt för stunden om hon har ont i magen!!
  Kram /Jenny

  SvaraRadera
 9. ja stod nere vid järnvägsstationen du vet?

  SvaraRadera
 10. Leon har aldrig haft jätteont i magen, men lite knip då och då. Hade Minifom innan, men nu har vi bytt till Sempers och jag tycker att de funkar utmärkt. Minifom vid varje måltid var för jobbigt tyckte jag.

  SvaraRadera
 11. Veronica Pedersen4 maj 2010 kl. 10:31

  Jag röstar på Minifom... fungerar superbra!
  Och väldigt smidigt även om man ska ge det innan varje mål. Bara att ha en flaska i skötväska och en hemma =)
  Lycka till!

  SvaraRadera