onsdag 28 september 2011

Förlossningen ikväll



Ikväll har Kristoffer och jag varit på förlossningen i Eskilstuna. Har inte kännt så mycket fosterrörelser de senaste dagarna, bara "puttar" och tryck, inga sparkar alls. Jag vet att bebisen inte kan röra sig lika mycket nu när hon/han är så stor och platsen i magen blir trängre, men det kändes ändå fel när bebisen inte varit så aktiv.

Provade allt i eftermiddags, peta, putta, skaka magen, dricka kallt vatten och allt det där man ska göra för att se om man får något "svar" från kotten - vilket jag inte fick. Blev såklart skitnojig och ringde till Kristoffer (som var på jobbet) och berättade läget. Ringde även förlossningen och dom sa att vi absolut skulle komma in för att se hur bebisen mår.

Väl inne på förlossningen i Eskilstuna fick jag sitta med ctg:n på i över 1 timme, ajaj min onda rygg och foglossning. Hjärtljuden såg bra ut och bebisen började "putta" och vrida sig därinne igen - skönt. När ctg:n var klar rullade dom in en ultraljudsapparat för att se hur det stod till därinne.

För det första så var bebisen otrooooligt lik Lowa i profil, nästan på pricken - så väldigt spännande att se kotten i verkligheten sen. Hade mycket fostervatten och flödet i navelsträngen såg strålande ut, bebisen mådde bra! Men... bebis ligger i säte - det vill säga på tvären, huvudet åt höger. Barnmorskan berättade att det är därför fosterrörelserna minskat, platsen räcker inte till. Ifredags när vi var på mvc kunde barnmorskan känna att huvudet låg neråt. Antingen har hon/han vänt sig efteråt eller så kände hon fel.

Imorgon ska jag alltså ringa barnmorskan och boka en tid till ultraljud på måndag för att se om kotten vänt sig själv tills dess, om inte så har vi fått en tid på tisdag 8.30 på förlossningen i eskilstuna för ett vändningsförsök. Håller tummarna att bebisen lägger sig med huvudet neråt innan dess. Vi får helt enkelt vänta och se!

1 kommentar:

  1. hoppas bebisen tar sitt förnuft till fånga och flyttar på sig lite :) skönt att iaf få bekräftat att den lilla mår bra!

    SvaraRadera