fredag 28 oktober 2011

Bebisstatus!


Igår var jag hos barnmorskan igen, den vanliga kontrollen. Bebisen ligger kvar med huvudet neråt så allt ser ljust ut inför en "vanlig" förlossning, även om allt såklart kan hända och ändras fort.

Det som avvek från det normala var att mitt blodtryck gått från perfekt (120/70) till för högt (140/90). Hon frågade ifall jag börjat känna av några värkar och jag svarade med att läget är som förut, ont i ryggen/magen men mer som mensvärk. Blodtrycket går tydligen upp när förlossningen är nära, och det var det hon trodde i mitt fall. Togs även ett urinprov för att se om äggvita fanns, vilket det inte gjorde så då var havandeskapsförgiftning ingen fara. Någon som vet ifall man kan ha havandeskapsförgiftning utan att ha äggvita i urinet? Har faktiskt haft lite ont i huvudet samt mått illa till och från.
Har fått en extratid till barnmorskan på måndag för att kolla upp blodtrycket om inte bebisen fötts innan dess.

Idag (fredag) har jag börjat fått ondare i magen/ryggen, så kanske att barnmorskan har rätt att förlossningen är här snart. BF på söndag. Vi får helt enkelt se.

Är så nyfiken på vem som befinner sig inne i min mage. Det känns som en pojke. Det spelar ingen som helst roll vad det blir, bara bebisen mår bra!
Undra hur förlossningen kommer gå? Kommer jag klara av att föda utan smärtlindring som jag gjorde sist? Bad om epiduralen då ja var öppen 8 cm och allt var OLIDLIGT, men hann aldrig få den. Har hört mycket gott om EDA så det gäller väl att be om den i tid den här gången.

Tror ni på bebisankomst innan eller efter BF?

1 kommentar: