måndag 17 oktober 2011

En förmiddag på förlossningen



Idag har vi varit på förlossningen i Eskilstuna sen strax efter 8 på morgonen. Hade ett inplanerat vändningsförsök på bebisen i magen som inte riktigt vill bestämma sig hur hon/han ska ligga. Fick göra urinprov, viktkontroll samt ctg-kurva innan själv vändningen. Kurvan fick jag ligga med i över 1,5 timme. Vi blev bortglömda så Kristoffer fick ringa på klockan. - Oj har ingen kommit än, fick vi till svar.

När kurvan togs var bebisen en riktig vilding, bökade runt som aldrig förr och det resulterade i höga hjärtljud som gjorde mig och sambon orolig. Över 160 slag per minut när den bökade (110-160 är normalt). Läkaren sa att det inte var någon fara alls, att det är ett tecken på att kotten är frisk och en riktig pigg rackare som donare så dant i magen. Det lugnade oss lite.

Efter ctg-kurvan började läkaren klämma och känna på magen för att försöka få ett hum om hur bebisen ligger, det tog ca 2 sekunder sen sa han att han nästan var helt säker på att bebisen låg rätt. Han gjorde ett ultraljud, och visst hade han rätt - bebisen låg inte längre i säte utan nu med huvudet neråt (igen). Nu håller vi tummarna att den ligger kvar så tills det är dags för förlossning. Trycket neråt har ökat massor sen igår samt mer förvärkar (som mensvärk). Undra om bebisen kanske vill ut på Kristoffers födelsedag - onsdag 19/10, vilken present!

4 kommentarer:

  1. Vad bra att den ligger rätt nu då, den lille busungen ;-). Hoppas den ligger kvar så nu då så du slipper mer krångel, håller alla tummar jag har!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Sv: Ja det känns jättebra, hoppas verkligen den vill ligga kvar så nu :) Hålla tummarna kan behövas! Kram

    SvaraRadera
  3. Skönt att bebis ligger rätt nu :) Lycka till när det sätter igång :)

    SvaraRadera