fredag 13 januari 2012

Wilton svårt med andningen

Som jag sagt förut - aldrig får det vara riktigt bra när det gäller Wilton.

I förrgår slutade vi med penicillinet efter en kur på 5 dagar. Hans mage blev genast bättre och han blev på mycket bättre humör, slapp den oerhörda magsmärtan han fick av den. Men när det ena blev bra dök det upp något annat.

Wilton har haft en envis hosta i ca 2 veckors tid (förkyld i 4 veckor) som varit värst efter han sovit. Han kan hosta så han tappar andan. I förrgår började han låta rosslig/slemmig och igår blev det ännu värre, det väste och pep - man såg verkligen hur han kämpade med andningen.

Ringde 1177 och berättade läget, dom i sin tur sa att vi skulle åka in till Eskilstunas akutmottagning direkt. Väl där behövde vi bara vänta i väntrummet 30 min innan det var vår tur. De tog temp (såg bra ut), kollade syresättningen (inte helt okej), kollade öronen (öroninflammationen är helt borta), kollade halsen (bra), lyssnade på lungorna/andningen och då hörde läkaren verkligen hur det rosslade varje gång han andades. Han andades även fortare än man ska göra och det är ett tecken på att han hade det jobbigt.

Då beslutar hon att Wilton ska inhalera adrenalin & natriumklorid en stund för att sedan lyssna igen. Han var en riktigt nöjd bebis och flötrade gärnet med sköterskan hela tiden, gullungen. Efter inhaleringen kunde dom höra att det blivit mycket bättre. Efter det togs det prover på RS-viruset samt influensa A & B som skickades på snabblabb och skulle ge oss ett svar inom 1 timme. Hemskt när dom tog testet på RS-viruset, dom petade med bomullsbinnar lååååångt in i näsan, samt sög ut en massa snor - inte populärt från Wiltons sida, men han var så himla duktig. Blodprovet som tog för att kunna göra influensatestet var inte heller roligt. Stackars liten vad han fick utstå.

När dessa prover tagits fick han inhalera ännu en gång, men nu va det bara natriumklorid för att "fukta" upp andningsvägarna, och i förebyggande syfte. Svaret på proverna skulle dom ringa och berätta när vi var påväg hem. Om andningen skulle bli besvärlig igen skulle vi tillbaks för ännu en inhalering för att vidga luftvägarna. I värsta fall skulle vi få bli inlagda. Håller tummarna att han får vara bra nu, att förkylningen ger sig.

När vi precis kommit utanför Eskilstuna ringer läkaren och säger att provsvaren var negativa - ingen sjukdom här inte. Så himla skönt.

Nu ska vår lilla bebis bli riktigt bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar