onsdag 22 februari 2012

Att tappa motivationenIdag när jag vakanade var jag äntligen pigg, illamåendet, tröttheten och frossan hade försvunnit. Jag hade bestämt mig att köra ett träningspass på morgonen ifall jag mådde bättre, men efter Lowa lämnats på dagis försvann motivationen riktigt fort. Det var ju SÅ skönt att sitta i soffan framför teven, dessutom var det isgata ute. Men efter pepp från en vän "-Låt inte träningen rinna ut i sanden när du hade bestämt dig" så tog jag mig i kragen och åkte in till Friskis (sakta men säkert, svinhalt).

Väl där fick jag helt nya krafer. Med grym musik i öronen körde jag fettförbränning på crossen i 40 minuter och därefter ett ben & rumpass i styrkehallen. Svetten lacka och jag var helt mör när jag lämnade gymmet. Nya tag imorgon.

Hur brukar ni dela upp kroppen när ni kör styrka i gymmet? Hoppas ni förstår vad jag menar. Ibland kör jag igenom hela kroppen men det känns som jag får ut mer när jag tränar (som tex idag) delat upp styrkan på ben/rumpa. Vilket är bäst?

Något som är väldigt synd är att styrketräning oftast förknippas med muskulösa män. Många kvinnor ser inte styrketräning som ett alternativ till vanlig aerobisk träning. Faktum är att styrketräning är ett av de effektivaste sätten att gå ner i vikt på. Där en förhöjd metabolism (ämnesomsättning) sitter kvar långt efter ett träningspass. Därför är också styrketräning ett ypperligt sätt att gå ner i vikt på.

4 kommentarer:

 1. Jag går igenom hela kroppen, det känns nästan bäst :)

  SvaraRadera
 2. Härligt att du kom iväg efter min peppning! Det gjorde vi bra ;)

  SvaraRadera
 3. härligt att du kom iväg! hur kör man fettförbränning på crossen? :)

  SvaraRadera
 4. Svar: Ja det var riktigt skönt att jag kom iväg! Nu är jag igång igen efter sjukdom. Hur jag kör fettförbränning på crossen? Det finns ett program som heter "viktminskning" och då gäller det att försöka hålla sig inom den pulsen då man bränner fett.

  SvaraRadera