måndag 16 april 2012

Bök & stökDen här lilla (stora) herren bökar en hel del på nätterna. Jag och Wilton sover inte många timmar, men när vi väl somnar så vaknar Wilton lika fort. Han gnäller, vrider och vänder på sig. Det enda som får honom att somna om är att låta honom snutta på tutten, då (om man har tur) somnar han och sover 1 timme, helst vill han tutta hela tiden.

Tvivlar på att han är hungrig. Han har som ni vet alltid gått upp bra i vikt, så tror inte det är de. Utvecklingsfas? Magen? Ja vetti tusan. Sjukt jobbigt är det iaf. Att inte få sova är ren tortyr. Jag behöver ca 10 timmars sömn om jag ska bli utvilad. Det har jag nog inte fått på över ett halvår. Jag är inte riktigt mig själv när jag är såhär trött. Sur, tvär och lättirriterad är mitt nya namn. Jag vill inte ha det såhär. Jag VET att det är vanligt med sömnbesvär för de små men jag måste ändå få skriva av mig lite känner jag.

Lowa var lika dan vid 8-10 månaders ålder. Då åt hon bara på natten, och hon kunde (liksom Wilton) snutta 10 gånger. När hon blev 10 månader stod jag inte ut längre. Hon fick eget rum och jag slutade amma helt, då började hon sova hela nätter. Känns inte aktuellt i detta läga då Wilton är yngre. Vi får se hur det fortsätter. Det kanske kan vara tänder? Äh, det är ju en gissningslek det här.

Håll tummarna att jag och lillgubben får sova!

3 kommentarer:

 1. Man får vara sur, tvär och lättirriterad :)

  SvaraRadera
 2. Usch ja, det där känner jag igen (och kan inte låta bli att tänka att "gud vad skönt det är när barnen är lite större" haha, taskigt va?)

  Men det är sjukt jobbigt! Både Thristan och Thexas ammade jag heeeela nätterna, varannan timme tills de var 11 månader. Sen bestämde jag mig (och Emil bestämde i Thexas fall) att nu får det vara nog! Tobias i ena fallet och Emil i andra fallet tog barnet över natten. Utan amning. Ingen amning innan kl var 5! Basta! Efter tre nätter gav det sig. Men det var jobbiga nätter.

  Nu för tiden räcker det med 6-7 timmar sömn för min del. Men jag förstår att du behöver mer. Att gå hemma med barnen är ju Så mycket jobbigare än att arbeta, faktiskt!

  Kram på dig fina du!

  SvaraRadera
 3. Det är precis samma här, Olle vill bara tutta tutta tutta, Juni var likadan. Det ger sig ju, och man minns aldrig hur jobbigt det faktiskt var...men när man är mitt i det är det fan förjävligt.

  Jag behöver också sova 10 timmar för att känna mig på topp, när 17 fick man göra det sist? Känner mig som ett åskmoln mest hela tiden, PMSig för att vara exakt. Det är svårt att vara positiv...

  Kram till dig iaf duktiga du!

  ps. Du har de snyggaste ögonbrynen jag sett! Och en väldigt behaglig och fin röst att lyssna på:O) (haha, har tänkt att jag ska säga det någon gång, men det har inte blivit av, nu fick du höra iaf:O)) ds.

  SvaraRadera