fredag 4 maj 2012

Ett litet kik på pallkragarna


Okej, det är klart ni också ska få ett litet tjuvkik på hur pallkragarna ser ut när de äntligen kommit på plats. Det har tagit sin lilla tid, men nu så. Har grävt bort sjukt mycket rötter, det fanns en hel del. Därefter blev det ett lager anläggningsjord för att få det skapligt plant.

Ovanpå den jorden hade jag ut massor utav tidningar för att slippa så mycket ogräs det bara går, även en bra bit utanför pallkragarna så jag slipper ogräs mellan markstenen. På med pallkragarna och försöka få det så rakt som möjligt, dessutom fixa det perfekta mellanrummet mellan pallkragarna så stenarna ligger bra. Pyssla med stenarna runt om, dock blev resultatet på baksidan (som ni inte ser) inget vidare, men det är en annan femma (inte klart än). Sen i med sjukt mycket planteringsjord / koskit. Måste köpa med koskit (naturgödsel) så det är jord ända upp.

Sen kommer vi till det roliga - att plantera jordgubbsplantor, så blommor & grönsaker. Spännande att se hur det kommer att växa i sommar. Mycket att gå ut i trädgården och plocka in färska kryddor, grönsaker & bär, eller varför inte plocka en sommarbukett. Bellis & ljuvliga lavendel ska få pryda de vita bäddarna.

Ska söka efter gamla fönster att ha ovanpå för att få extra fart på jorden och allt som finns där under, gärna spröjsade såklart.

Mer bilder när allt är klart!

1 kommentar:

  1. Va fint det blev med vita pallkragar, har inte sett att ngn annan har målat dem. Det var superfint! Lycka till med planeringen. :) //AnnnaJo

    SvaraRadera