fredag 29 juni 2012

Slarv, vikt & hjälp på traven

Fy va less jag blir. Jag slarvar med maten nu när jag inte kan röra på mig/träna, och när jag slarvat ångrar jag mig " - visst det var gott i 1 minut när jag åt den kakan, men jag hade lika gärna kunnat vara utan den". Nästa gång jag blir sugen ska jag inte äta kakan (glassen, bullen, mackan eller vad det nu kan vara) men visst fan äter man skiten ändå.

 En, två kakor eller en tallrik med glass förstör min dag då jag varit nyttig med resten av maten. Så onödigt. Att man aldrig lär sig. Så fort jag blir frisk är det hårdkörning som gäller. Träning och bra mat. Måste gå ner lite till, men framför allt tajta till kroppen.

Väger mindre nu än när jag precis blev gravid med Lowa, men kroppen då ser mycket smalare ut. Självklart tar det på kroppen att vara gravid i 9 månader, två gånger! Det är det bästa som hänt mig, så SJÄLVKLART spelar inte kilona, bristningarna och mina tomma påsar (haha) till tuttar någon roll, man får helt enkelt göra det bästa av situationen, påsarna (nejdå så illa är det inte, men nästan) skulle dock behöva lite hjälp på traven.

4 kommentarer:

 1. Var rädd om dig, det är ett varningstecken om du känner så - det är lätt att hamna i ätstörningar. Kram

  SvaraRadera
 2. Svar: tack för omtanken. Jag antar att du själv haft ätstörningar och vet vad du pratar om? Jag hoppas inte mitt inlägg uppfattas fel för ätstörning är jag långt ifrån att få, jag försöker bara vara hälsosam och nyttig mot min kropp (vilket är lättare sagt än gjort ibland,). Tack för din kommentar! Kram

  SvaraRadera
 3. Det har jag, i många år, och jag blir lite orolig när jag läser om att du får dåligt samvete och att det förstör en hel dag om du äter något du inte egentligen hade planerat. Kanske att du istället kan tänka att eftersom du tar så väl hand om din kropp och ger den träning och näring så är den i bra balans och tar därför ingen skada alls av att få lite godsaker då och då. Dessutom är det bra för förbränningen att bjuda kroppen på lite bonus då och då. Jag har fortfarande en del hjärnspöken kvar och jag önskar ingen att fastna i ätstörningar. Stor kram

  SvaraRadera
 4. Svar: Ätstörningar är en hemsk sjukdom, vet fler som varit drabbad av ätstörningar och det skadar så mycket. Glad att göra att du är "frisk" nu, även om du har hjärnspöken kvar och säkart kommer få jobba med dessa länge länge. Jag ska tänka på det du skrivit - att jag tränar och äter nyttigt, så lite go´saker inte skadar, men det skadar om det blir varje dag flera gånger om dagen så som det blivit på sista tiden (oops, hihi). Jag har under hela min viktnedgång ätit onyttiga saker ett par gånger i veckan vilket inte gjort att jag gått upp eller stannat upp, men när det som sagt blir varje dag som nu känner jag att det är lite onödigt.
  Ta hand om dig. kramar

  SvaraRadera