måndag 8 april 2013

Hälsoresa

Till vänster jag januari 2012. Till höger jag februari 2013
Jag nu!
Fick en kommentar av anonym läsare "S" som gärna ville veta lite om min hälsoresa, hur jag tränar och vad jag äter. Absolut kan jag dela med mig av det, jag vet att fler velat läsa detta tidigare.
 
Först och främst vill jag säga att jag inte är någon expert inom hälsa, träning och kost, utan jag har kört mitt eget race hela tiden, inte alltid helt rätt men det har funkar på mig. Det var helt enkelt bara att ändra om min livsstil, en livsstil jag ska behålla resten av livet. 
 
Jag började träna efter förlossningen med Wilton, när kroppen läkt och jag kände mig redo. Jag började mest med vanlig jympapass på Friskis & Svettis, och ju lättare & starkare min kropp blev destu fler pass vågade jag mig på. Nu blir det mycket skivstång, core, gymträning och så klart ett och annat gympapass också. Som ni vet ska (har?) jag börjat löpträna inför KK-joggen som jag ska genomföra med hjälp av träningsgruppen jag fått turen att medverka i. Superkul. En stor utmaning för mig. Det blir även en och annan promenad också. Tränar i snitt 4 ggr/vecka.
 
Om vi kommer till kosten så är det så enkelt som alla redan vet, intag & utgifter. För att gå ner i vikt måste man stoppa i sig mindre kalorier än man förbrukar. Då har du ett underskott på "intag". Det bästa sättet är så klart att göra detta i samban med "utgifter" så som träning el vanlig vardagsmotion. Jag är nämligen inget för svältkost. Jag har ätit all mat, men bra mat. Mycket proteiner, bra kolhydrater, lite mindre fett (men absolut inte utesluta), frukt & grönt.
 
På helgerna så som fredag & lördag unnar jag mig alltid godis, glass, popcorn, pizza el vad det nu kan vara, oftas många av dessa gosaker samma dag - inte "nyttigt" tänker många och nej det är det väl inte, men ska jag kunna hålla och leva som jag gör så måste jag få käka gott, men jag försöker som sagt att hålla mig till helgen så äter jag mer nyttigt i veckorna. Man får hitta sin egen balans. Ja, balans är ett bra ord och jag jobbar ständigt med det!
 
Sen dricker jag även en proteindrink efter varje träningspass. Ett snabbt, smidigt men framför allt billigt sett att få i sig proteiner på. Kanonbra tycker jag.
Fråga gärna ni som undrar mer.
 
Kör hårt & lev väl.
Vågen visar idag - 36,6 kilo. Tjohoo på den liksom. Bästa "resan" jag gjort i hela mitt liv. Hälsoresan.
 7 kommentarer:

 1. Vilken resa du har gjort! Så bra jobbat och vilken inspirationkälla du är! Kram Sim-Fia

  SvaraRadera
 2. Vilken förändring Anna, bra jobbat! Nu har precis min resa tillbaka börjat efter tredje graviditeten. Du är inspirerande :) kram Hedvig

  SvaraRadera
 3. Wow. Jäklar va duktig du är. / caroline

  SvaraRadera
 4. Fasen riktigt bra jobbat gumman, vilken skillnad men som jag sagt tidigare så har du alltid varit fin oavsett vikt
  Kram Linda

  SvaraRadera
 5. Wow...! Så imponerande och framförallt INSPIRERANDE! Jätte bra jobbat :)

  SvaraRadera
 6. Svar: Tack snälla för era varma och peppande ord, dom värmer SÅ ska ni veta :) Rätt in i hjärtat. Kramar

  SvaraRadera
 7. Wow du är grymt duktig,vilken förebild!
  Får man fråga vad du väger idag och vad du vägde som mest? Hur lång är du?
  Du är enormt duktig och jag gillar ditt sätt att leva för ett hälsosammare liv!
  Lycka till med kk joggen!
  Hälsningar elli,en återkommande läsare

  SvaraRadera