måndag 29 juli 2013

Magnetröntgen & Tuna Park


Idag har jag äntligen varit på magnetröntgen i Eskilstuna. Jag har haft problem med min höft väldigt länge. Ibland är det så illa att jag inte kan gå, skriker och gråter av smärta, knappt kan klä på mig med mera. Allt tyder på att jag har Bechterews sjukdom - reumatism, som drabbar personer under 30. Min bror har det och det är ärftligt. Har varit på vanlig röntgen också samt lämnat en hel drös med blodprov. De kunde se på den "vanliga" röntgen att något inte stod rätt till med min höft/bäcken, och lika så blodprovet. 

Kanske inte har varit foglossning jag haft under graviditererna och dessutom efteråt? Inom en vecka får jag svar på magnetröntgen (som jag får va jävligt glad att jag fick gå på, typ omöjligt att få tid till det annars). Den nya magnetkameran kostar för övrigt 20 miljoner!!

Man kan leva ett ganska så normalt liv med Bechterews om man får diagnosen i tid, med rätt medicinering och gärna daglig motion. Går alltså aldrig att bota. Jag är inte bitter, utan jag har redan accepterat att jag kan ha den skiten. Allt stämmer in på mig när jag läser om det och om andra som är drabbade. Ska bli intressant att se vad röntgen visar. Kanske inte alls är det?!

Kristoffer & barnen följde med till sjukhuset, och när jag var klar packa vi in oss i Volvon och åkte till Tuna park där vi slog ihjäl ett par timmar. Både jag och sambon hittade en hel del snyggt. Det här ovan är lite av de som fick följa med hem. Kjolen fyndade jag för 49 kr, kunde bara inte låta den hänga kvar i butiken. Nöjd med dagen. Barnen var glada och lugna mestadels av tiden dessutom, underbart. Dom gick inte tomhänta där ifrån. Blev lite skoj från leksaksaffären.

Dagen avslutades på Friskis med ett skivstångpass och crosstrainer. Sen var jag slut som artist.

2 kommentarer:

 1. Snygga kläder du hittade.
  Sen måste jag bara säga att oj oj vad fin du är i kroppen nu, även om du vet att jag alltid tyckt du varit fin oavsett.
  Jag hoppas verkligen inte att det är det du har, men kanske ändå bättre att få veta vad det är än att gå och ha ont i hela tiden.
  Ha en bra kväll
  kram Linda

  SvaraRadera
 2. Tack snälla Linda, dina ord värmer. Speciellt en dag som denna, ibland behöver man göra det :).
  Många kramar till dig.

  SvaraRadera