onsdag 25 november 2009

Dagens middagstips


Timjankyckling med fransk senap.
(Nyttigt, enkelt och snabbt)

Ingredienser

4 port
4 kycklingfiléer, ca 500 g
1/2 tsk salt1 krm svartpeppar
1 msk Arla smör-&rapsolja
1/2 dl vatten
1/2 hönsbuljongtärning
2 tsk fransk senap
1 tsk timjan1 msk vetemjöl
2 dl Arla Köket matlagningsgrädde
(El byt ut till Milda mat extra 4% (nyckelhålsmärkt för nyttigare sås).

Gör så här

Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Bryn dem i smör-&rapsolja i en stekpanna på båda sidor (el strimla för snabbare stekning). Vispa samman vatten, grädde, smulad buljongtärning, senap, timjan och vetemjöl (hoppa över vetemjöl om ni använder milda mat extra). Häll det i pannan. Koka kycklingen i såsen under lock, ca 10 min. Strö ev över färsk timjan. Servera med kokt ris eller bulgur och grönsaker.

Jag serverade med fullkornspasta, supergott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar