onsdag 11 november 2009

Den perfekta vagnen

Som förstagångsföderska är det här med barnvagnar en stor och snårig djungel. Det ska väljas liggkorg hit och chassin dit, vill man kunna reglera handtaget och vill man kunna vända korgen, ja då ska man välja en sån. Och vill man kunna göra om till sittvagn ska man välja en sån. Duo eller kombi, plast eller terrenghjul? Brio, Emmaljunga eller Teutonia? Och alla dessa tillbehör, regnskydd, myggnät, åkpåse och skötväska. Sist men inte minst, vilken färg? Som sagt, en stor djungel.

Vi har vart och kikat lite för skojs skull, så man inte står där sen när det är dags och få panik bland alla dessa valen. Det första valet är väl om man vill ha en ny eller ska spara pengar och köpa en begagnad? Jag vet att man kan få en superfin och billig vagn genom att köpa en begagnad, men jag och Kristoffer vill båda ha en sprillans ny, en vagn som bara varit våran, och en vagn som vi vet är bra kvalitet på. Det är liksom första barnet och vi vill lyxa till det.

Det jag skulle komma till... Jag tror vi bestämt vilken vagn vi vill ha. De vi kollat på innan har det alltid varit något negativt med, tex att handtag inte går att ändra i höjd (då jag är kort och Kristoffer är lång) så är det ett måste för vår del. Vagnen har också roterande hjul fram och det är de vi söker också. Allt vi söker finns på denna vagn, ett bra gung, snygg design, liten och praktisk (inte minst ihopfälld), ergonomiskt handtag, bra förvaring m.m.

Den enda nackdelen just nu är att priset är ganska saftigt, men smakar det så kostar det, och pengarna har vi så varför inte? Ska det va så ska det va, det är mitt motto.

När är det dags att beställa? Hur lång tid kan det ta? Vill som sagt inte vara ute i sista sekund, men heller inte allt för tidigt, så när? (någon som vet)

Kommer ut med bild och mer info när vi bestämt oss till 100%

2 kommentarer:

  1. Tack för att du tyckte om bilderna. (:
    Jag tycker ni ska köra på en fin som ni gillar, Och priset betyder ingenting när det är första livet som kommer hos er. (:

    SvaraRadera
  2. Priset kanske inte spelar jätte stor roll om man tänker på hur länge och hur mycket ni kommer använda vagnen. Man (jag) använder nog iaf en vagn minst 1ggn/dag (vi har ju några stycken eftersom vi har syskon- och enkelvagn). Fråga återförsäljaren hur lång leveranstid det är på vagnen, är olika för olika vagnar. Endel har de ju hemma och endel beställer de. lycka till, det är ju så kul att handla bebis/barn saker :) kram Hedvig

    SvaraRadera