fredag 15 januari 2010

Vågade aldrig hoppas

För ett par veckor sedan fick jag papper från försäkringskassan som skulle fyllas i angående min föräldrapenning. Jag jobbar som timvikarie (dock väldigt mycket, men helt olika från vecka till vecka) hade inte den blekaste hur jag skulle lyckas fylla i pappret rätt. Blev tvungen att traska ner till F-kassan för lite hjälp, och tur var väl det...

Dom frågade lite vad jag gjorde nu och vad jag har gjort. Det visade sig att jag kunde ansöka om föräldrapenning från då jag jobbade heltid på Kronfågel (fast det var flera år sedan). Tyckte det lät väldigt konstig i och med att det var så länge sedan, men det stämde tydligen bara för att jag "alltid gjort något" som tex varit medlem hos ams då jag inte haft något jobb alls. Jag vågade självklart inte hoppas på detta, och ställde mig in på att föräldrapenningen skulle grundas på det jag jobbar nu.

Men igår kom papprena hem, och där står det klart och tydligt att det stämde. Lycka! Det menas att jag kommer få min föräldrapenning grundad på min heltidstjänst.

2 kommentarer:

 1. Det är ju verkligen skitbra att du får basera på den gamla inkomsten. Perfekt! Skönt att få lite fler kronor än vad man tänkt sig. Det finns ju så mycket fint till de små kottarna, så pengar kommer ju säkert gå åt :)

  SvaraRadera
 2. Hej sötnos! :)
  Kom på att jag glömde svara på det där med föräldrapenning och havandeskapspenning. Havandeskapspenning är som du blivit tillsagd rättsligt att ta ut 60 dagar före BF. Lika som föräldrapenning alltså. Ansöker du om havandeskapspenning och får det, påverkar det inte dina föräldradagar. Jag själv fick ingen havandeskapspenning TROTS sjukintyg och intyg från min chef att jag inte kunde jobba. Dock jobbade ju jag inom handel. Tror att dom har som regel att man får det om man jobbar inom vården. Du borde verkligen söka! Blir det värre framöver och du kanske blir sjukskriven på heltid, och inte får någon ersättning från f-kassan så slipper du ta av dina föräldradagar för att ni sjäva ska klara ekonomin. Föräldradagar är heliga, dom vill man inte slösa i onödan, tro mig! :) Fler papper att fylla i med havandeskapspenning tror jag. Man kan ju skrika på alla dessa papper, rent ut sagt! Det är bra om du kan få från dn BM, ett "utlåtande" där hon anser att du inte bör jobba. Du bör även ha ett sjukintyg och sedan en blankett från f-kassan (finns att skriva ut på deras hemsida TROR jag) där din chef ska intyga att du inte kan sköta dina arbetsuppgifter och att det inte finns andra uppgifter att ge dig. Det är en hel djungel det här..
  Hoppas du förstod! :)
  Puss puss/Spillerill

  SvaraRadera