onsdag 23 mars 2011

Nattstund
Go´kväll.

Lowa har precis slurkat i sig en flaska välling och ligger nu i sin säng för att sova. Åh vilka underbara kvällar/nätter vi har nu för tiden. Förut var det skrik och tårtar från stunden hon såg sängen. Då var det bara att vagga och gunga henne till söms, lägga ner henne försiktigt i sängen tills nästa gång hon vakna. Nu bäddas hon ner i egen säng helt klarvaken, säger inte ett knyst utan somnar som en prinsessa på nån minut. Sover hela natten till ca 8.00 i eget rum. Stoooor skillnad. Duktiga lilla älskling.

Receptet på underbara kvällar/nätter är 5-minutersmetoden (för er som undrade och har liknande problem). Helt klart värt att testa.

4 kommentarer:

 1. vad är 5-minuters metoden anna?

  SvaraRadera
 2. Man lägger ner barnet på kvällen i spjälsängen (barnet måste vara vaken). Oftas blir det skrik då, men säg med lugn, glad men mestämd röst att nu är det natt, godnatt. Gå sedan ut ur rummet. Skriiiiket brukar fortsätta (om man har problem med nattning vill säga) gå in till barnet var 5e minut (men ta inte upp barnet) för att säga godnatt igen, visa att ni är kvar. Självklart tar man upp barnet om det är helt hysteriskt och inte funkar alls. Då kan man pröva 5-minmetoden kanske 2 veckor senare. Vet dock inte vilken ålder man kan börja vid. Vi fick jobbiga kvällar/nätter när Lowa var ca 6 månader men började med 5-minmetoden när hon var 10 månader. På 3 dagar lärde hon sig att somna själv och sover hela natten!

  Googla mer info!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Oj att det finns metoder för sånt inte illa pinkat. Har man hjärta att låta dom ligga? Får man tvinga sig att försöka? Jag vill ju ta upp Tilde när hon inte ens har skrikit 1 sekund typ hahaha. Resultatet är ju värt det, så man får väl bita ihop. :)

  SvaraRadera
 4. Ne det är skitjobbigt. Man får verkligen bita ihop för att inte springa in. Men som du säger, resultatet är värt det, helt klart :)

  SvaraRadera