måndag 1 november 2010

Oväntad vändningIbland är jag bara för mycket. Som den här gången. Blir så trött på mig själv men man måste väl följa sin magkänsla?

Som ni vet har vi beställt soffa som aldrig vill dyka upp. Väntat på tok för länge. Under dessa veckor jag mina tankar och funderingar kommit upp (som vanligt) och jag har fått för mig att soffan inte alls är nåt för oss. Kommer bli på tok för trångt mellan soffa & tv, samt att vardagsrummet är mer avlångt, så en soffa med divan (eller rättare sagt 2 som det var på soffan) skulle göra rummet ännu trängre på brädden.
Denna tanke och känsla har jag haft flera gånger men jag har ändå lyckats blivit övertalad om att det blir bra och om det inte skulle bli bra så var det bara att sälja. Vilket bestyr. Då får man inte ens tillbaks pengarna.

Nu har jag lyssnat på min magkänsla och berättat läget för Kristoffer (han har vetat att jag tyckt så här ett tag) och vi har kommit fram till att vi skippar den soffan. Har nu ringt och avbeställt den, och åh vilken lättnad det var.

Vi kvistar till Ikea någon dag. Där finns fina och billiga soffor. Jag har räknat på det där och om vi skulle köpa en 3-sits, fotölj samt en fotpall skulle vi spara femtusen kronor, 5000 kr att handla annat nödvändigt för (gardiner, gardinstänger, nån möbel till Lowas rum samt lägga en slant på tvättmaskinen som pajade här om dagen).

Är inte det mycket bättre så säg?

8 kommentarer:

 1. Det låter super, man ska följa sin magkänsla. 5000 kr är mycket pengar. Man kan köpa massvis med saker nu till nya huset.

  SvaraRadera
 2. Låter jättebra Anna! Det var nog en mening med att ni fick vänta så länge på soffan. Ni fick tid att tänka till - och tänka om. Lycka till med nästa köp!Det blev så tomt efter er här hemma. Saknar verkligen adada adada dada....

  Kram, Helena

  SvaraRadera
 3. Tack det var skönt att höra. Kändes så bra när soffan var avbeställd. Det är ju så mycket pengar så jag tycker det ska kännas rätt till 100%. Förstår att det blev tomt, men vi kommer upp snart igen (till jul). Om vi vill ses innan dess kan vi ta en dag i Borlänge som vi sa, haha :)

  Kram Anna

  SvaraRadera
 4. Om det kändes så bra när ni hade avbeställt så var det ju helt klart rätt beslut! Tänk om du hade tagit den i alla fall och du hade gått och grämt dig i flera år, nej det är nog bra att följa sin magkänsla.

  SvaraRadera
 5. Vi har ektorp 3 sitssoffa, fotpall och schäslong i vitt. En soffa jag kan rekommendera! Särskilt till er med lilla lowa! Går superbra att tvätta klädseln, jag har gjort det 2 gånger och soffan ser som
  ny ut igen!:) hoppas att allt är bra med er och att vi ses snart!:) många kramar!

  SvaraRadera
 6. Vi har en ektorp 3-sits och två fåtöljer i vitt. Jag älskar dem, såå fina verkligen!

  Tror det blir jättefint hemma hos er:O)

  SvaraRadera
 7. Kom över och kolla hur vi har det Anna panna! Ta med dig Lowa också, du har ju aldrig varit här, eller hur? Även vi har Ektorp i 3-sits, en fåtölj och en fotpall! I love<3

  SvaraRadera
 8. Vi har också Ektorps soffor! En 3 sits & en 2 sits.! Super bra att man kan tvätta tyget, vilket är bra då man har småbarn också, och olyckor händer titt som tätt.! Bra val Anna . :)

  SvaraRadera