onsdag 30 november 2011

Kämpiga dagar


Jag har haft ett par riktigt kämpiga dagar här hemma (Kristoffer också när han slutat jobbet). Läget är så att Wilton har riktigt ont i magen, magknip utav bara fan. Kolikskrik i flera timmar (Det klassas som kolik om det skriks mer än 3 timmar/dygn utan att det går att trösta, i minst 1 veckas tid). Vi är uppe i det där med 3 timmar men än har det inte hållit på i 1 vecka, men det lär väl komma med våran tur (storesyrran Lowa hade kolik). Folk som säger att det är bra när barn skriker, att det vädrar lungorna - dom kan jag strypa!

Man är så hjälplös. Finns inget som lindrar. Använder Minifom-dropparna vid varje amning, tyckte dom hjälpte till en början men inte längre. Han sväljer massa luft vid varje amning. Det ser ut som han har rätt tag om bröstet, men kanske inte i och med att luft kommer in - det liksom smackar till då o då. Även riktigt svårrapad. Massor med mjölk som sprutar och rinner alldeles för fort. Vilken ond cirkel. Ibland har jag bara lust att sluta med amningen, för jag VET att det är den som orsakar detta hemska, men ändå vill jag amma och jag vet att det är bra för honom. Ska kämpa mer med att INTE ge bröstet förns han gapar riktigt stort. Han har en tendens att gapa och stänga munnen lika fort, och då får han säkert inte riktigt det stora taget.

Jag kan bara tala om för er som inte varit med om kolikskrik, att det är nått av det jobbigaste man kan vara med om. Man vet inte vart man ska ta vägen, man mår så fruktansvärt dåligt och bryter ihop flera gånger om. Hemskt. Kämpigt. Förjävligt. Och så känner man sig som ensammast i världen. Skitdagar rent utsagt.

7 kommentarer:

 1. Oh gumman! Så himla tråkigt att läsa! Thristan hade också kolik, det är tydligen vanligt att de har de det de första tre månaderna och att det sen går över. Det stämde in på Thristan och förhoppningsvis är det något sånt som Wilton också har.

  Vi körde med både Minifom och Sempers magdroppar i kombinaton. Minifom kan man ta upp till 40 droppar per gång fick vi lära oss. Så fjutta inte med 5-10 stycken bara. Plus Sempers magdroppar, finns på Apoteket. Hoppas verkligen att det hjälper honom, och er!

  Massa kramar!

  SvaraRadera
 2. Hoppas de blir bättre och ni slipper känna de känslorna. Fin bloggen blev =) Linnéa Grahn

  SvaraRadera
 3. Håller med om att det är tufft med kolikbarn. Har tvillingflickor där den ena tjejen hade kolik. Hon ville gärna ligga på magen på armen och gungas (blir tungt men vad gör man inte) eller åka vagn över tröskeln. Gav också mer droppar än vad som sas. Hon hade kolik fast jag inte ammade.

  Hoppas det blir bättre.

  SvaraRadera
 4. Men usch vad jobbigt det låter! Min första spontana tanke var att pumpa ut mjölk & ge i en sån där nappflaska som ska förhindra att de sväljer luft?

  SvaraRadera
 5. Kider med er. Prova att pumpa ur lite innan han ammas. Kan va att han e matglad och då kommer det fort fort och mycket. Kanske bättre om han får kämpa lite. Så har det varit för våra små,
  Fin bloggen är nu
  Kram Caroline

  SvaraRadera
 6. Lider ska det ju stå:)

  SvaraRadera
 7. På babyproffsen finns en grej som heter windi!! Helt underbar!! Hjälper de små att få ut gaserna! Funkade kanon för oss!

  SvaraRadera