lördag 11 september 2010

HöstmössaDet fanns SÅ mycket fint på Factory outlet till Lowa, men vi hade inte den stora plånboken med oss så det blev bara en höstmössa. Vi hittade en annan mössa i samma märke som var SÅ söt, tyvärr fanns den bara i mindre storlek. Det var en vintermössa så vi hoppas de fyller på lagret när kylan närmar sig.

Vi hittade även en Polarn & pyretjacka som Lowa ville ha. En röd jacka med en flisjacka innuti som man kunde ta bort. Madde som jobbar där sa att hon och jag kan åka dit någon dag och handla, hon har nämligen 30 % rabatt på allt. Så då blir det ännu billigare på det redan nedsatta priset. Perfekt. Mössan kostade 55 kr.

En sak undrar jag. Vad ska man ha på tösen i vinter? En tjock overall? Åkpåse i vagnen? Vad är bäst/smidigast/lagom varmt att ha i åkpåsen? En tunnare overall? Och om man inte har åktpåse...?

2 kommentarer:

  1. Om du har åkpåse räcker det långt med bara jacka och raggsockor, då behövs inte overall. Blir det lite kallare är det smidigt med fleeceoverall, blir inte så klumpigt som en "vanlig" overall och det blir nog för varmt med en vanlig + åkpåse. Utan åkpåse kan det nog vara bra med en vanlig overall, eller en skaloverall med fleeceoverall eller fleecekläder under. Har man så så är det ju lätt att anpassa kläderna efter väder. Augusts första vinter (han var 7 månader vid jul) var ganska mild, vi behövde inget varmare än fleeceoverall och så hade vi en ofodrad åkpåse. Till Irma som kommer att vara lite äldre och kanske vilja sitta (eller krypa, beroende på hur lat hon är...) så har jag köpt en skaloverall som står emot vatten och vind och så kan man anpassa kläderna under.

    SvaraRadera
  2. Tycker det är svårt det där med åkpåse, vet inte hur vi ska göra i år när Irma är "halvstor". Känns som att det blir lite "tårta på tårta" när de har riktiga ytterkläder, vi har ju ett fårskinn som hon sitter på också. Men som vindskydd kan den ju vara bra, men vi har en slags vindsäck som man kan spänna över vagnen. Jag har köpt en skaloverall med löstagbart foder på Polarn, fast egentligen alldeles, alldeles för dyr för en bebis men jag hade sparat till henne. Såg att det fanns vanliga skaloveraller från Polarn på Factory, fanns många i 74 men de är ju rätt stora i storlekarna - vi har köpt 74 till Irma även fast det står 6-9 månader. Det fanns någon på Kapp Ahl också. Jag gillar skalkläder, de står emot vind och så kan man ha fleecekläder under. Det blir mer flexibelt än tjocka termokläder. August har haft mycket skalkläder och har alltiv varit lagom varm.

    SvaraRadera